امروز با بررسی ترموستات لمسی هوشمند در خدمت شما هستیم.
در مقالات قبلی در مورد اینکه خانه هوشمند چیست؟ و همچنین تجهیزات مورد استفاده در خانه هوشمند مطالبی بیان شد. در مقاله اول از سری مقالات جدیدترین تجهیزات خانه هوشمند با دستیار صوتی به عنوان جدیدترین عضو خانه هوشمند آشنا شدیم و در مقاله دوم با لامپ هوشمند آشنا شدید.
در این مقاله در نظر داریم در مورد یکی دیگر از اعضای خانواده خانه هوشمند مطالبی را بیان کنیم. واژه ترموستات واژه ای آشنا برای ما است. اغلب ما با ترموستات به عنوان کنترل کننده دما (در خودرو و در منزل) آشنا هستیم. ترموستات نقش یک کنترل کننده دما را دارد. در ادامه به بررسی روند کار ترموستات می پردازیم.
ترموستات چگونه کار می کند؟
اساس کار ترموستات بر اندازه گیری مستمر دما و مقایسه آن با یک مقدار هدف بنا شده است. به بیان ساده ترموستات یک دمای هدف دارد که توسط کارخانه (به عنوان مثال ترموستات ماشین) یا کاربر (ترموستات مورد استفاده در ساختمان مسکونی و …) تنظیم می شود.
سپس ترموستات به وسیله سنسور دمایی که دارد، دمای محیط را به صورت لحظه ای رصد می کند. سپس دمای محیط را با دمای هدف مقایسه کرده و در صورت وجود اختلاف بین این دو دما عملیاتی را انجام می دهد. شکل زیر نمونه هایی از ترموستات سنتی را نشان می دهد.
با توجه به زمانبر بودن فرآیند تنظیم دما و همچنین مسائل مربوط به بهینه سازی مصرف انرژی، برای دمای هدف یک حد بالا و یک حد پایین تعریف می شود. چنانچه دمای اندازه گیری شده بیشتر از دمای هدف باشد، بنا به شرایط فصلی، ترموستات سیستم گرمایشی را خاموش (زمستان) و یا سیستم سرمایشی را روشن (تابستان) می کند.
پس از انجام عملیات روشن یا خاموش شدن سیستم گرمایشی یا سرمایشی نیز، روند اندازه گیری و کنترل دما توسط ترموستات به صورت پیوسته و مداوم ادامه پیدا می کند.
ترموستات لمسی هوشمند چیست؟
همانطور که در ابتدای مقاله بیان شد، ترموستات یکی از اعضای خانواده خانه هوشمند است که نقش کنترل دمای محیط را بر عهده دارد. ترموستات لمسی هوشمند علاوه بر اینکه مانند ترموستات سنتی عملیات کنترل دما را انجام می دهد، استفاده بسیار راحتی دارد و تجربه کاربری لذت بخشی را برای کاربر فراهم می کند.
برای استفاده از ترموستات سنتی، لازم است کاربر به صورت محلی عملیات کنترل دما را انجام دهد. برای انجام این کار لازم است به محل نصب ترموستات مراجعه کرده و به صورت دستی دمای مورد نظر را تنظیم کنید. اما ترموستات هوشمند علاوه بر اینکه امکان کنترل دما به صورت محلی را برای کاربر فراهم می کند، امکان کنترل دما از طریق نرم افزار کاربردی خانه هوشمند نصب شده بر روی تلفن همراه را نیز فراهم می کند.
عموما ترموستات های هوشمند به گونه ای طراحی می شوند که قابلیت نمایش دما نیز بر روی آن ها تعبیه شده است. به این ترتیب کاربر درک بهتری از دمای فعلی و دمای مورد نظر خود خواهد داشت. همچنین اغلب ترموستات های هوشمند جدید از پنل های لمسی برای صفحه کنترلی خود سود می برند. در حال حاضر شرکت های مختلفی در سطح دنیا اقدام به تولید ترموستات هوشمند می کنند.
بهترین ترموستات لمسی هوشمند
براساس مقایسه انجام شده در مجله اینترنتی CNET، ترموستات Ecobee4 به عنوان بهترین ترموستات هوشمند سال 2019 انتخاب شده است. از جمله قابلیت های فوق العاده این ترموستات لمسی هوشمند، استفاده از دستیار صوتی Alexa در داخل این گجت است. صفحه نمایش واکنشگرا و سنسور دمای راه دور از دیگر ویژگی های این ترموستات هوشمند است.
براساس این مقایسه بزرگترین مشکل ترموستات Ecobee4 قیمت بالای آن است. همچنین چنانچه کاربر تمایلی به استفاده از دستیار صوتی نداشته باشد، هزینه اضافی دستیار صوتی را پرداخت کرده است.
در این مقایسه ترموستات هوشمند (Nest Learning Thermostat (3rd Gen در رده دوم، Nest Thermostat E در رده سوم، Ecobee3 Lite در رده چهارم و Honeywell Lyric T5 در رده پنجم بهترین ترموستات هوشمند سال 2019 قرار دارند. جهت مشاهده کارایی و نحوه عملکرد ترموستات هوشمند Ecobee4 پیشنهاد می کنم ویدئوی زیر را از دست ندهید.