لمسش کنی، زندگیت روشن میشه!

فهرست مطالب

ممکنه با دیدن عنوان این نوشته به همه چیز فکر کنید غیر از اون چیزی که منظور نویسنده بوده! چیزی که در این نوشته ازت خواستم لمسش کنی یک وسیله الکترونیکی جذابه که با لمس شدن زندگیتو روشن می کنه! حالا چطور قراره یک وسیله الکترونیکی زندگیتو روشن کنه؟ با من همراه باش تا برات توضیح بدم.

آیا شبا در تاریکی زندگی می کنیم یا در روشنایی؟ جواب این سوال کاملا واضحه! ما شب ها در روشنایی زندگی می کنیم. حالا چطور خونمون رو روشن می کنیم؟ با لامپ و … . بنابراین وسیله ای که لمسش کنی زندگیتو روشن می کنه یک ربطی به لامپ داره. اما خود لامپ نیست. وسیله ای که لامپ ها رو کنترل میکنه چیه؟ طبیعتا کلید حالا اگه این کلید از نوع لمسی باشه، لمسش کنی زندگیت روشن میشه! بیا ادامه داستان بخون

کافیه لمسش کنی!

این حکایت جذاب استفاده از کلید لمسی است. کلیدهای لمسی کاربردهای مختلفی دارند. قبلا مقاله ای در مورد کاربردهای کلید لمسی منتشر کردم. یکی از مهمترین کاربردهای کلید لمسی، کنترل روشنایی و لامپ هاست. برای روشن و خاموش کردن لامپ با کلید لمسی کافیه لمسش کنی! کلید لمسی بر خلاف کلیدهای مکانیکی سنتی، از مدارات الکترونیکی برای کنترل جریان استفاده می کند.

کافیه لمسش کنی! کلید لمسی 10 پل گلدور
کلید لمسی 10 پل مشکی

ساختار عملکردی کلید لمسی از دو بخش مدار قدرت و مدار فرمان تشکیل شده. مدار فرمان همون صفحه های لمسی هستند که با لمس کردن اون ها خروجی های کلید و در نتیجه لامپ ها تغییر وضعیت می دن. با هر بار لمس شدن صفحه لمسی، مدار فرمان دستور تغییر وضعیت رو برای مدار قدرت ارسال می کنه. مدار قدرت به دو روش طراحی میشه.

روش اول استفاده از رله و روش دوم استفاده از ترایاک. مزیت رله ها نسبت به ترایاک، جریان عبوری بیشتر و حساسیت کمتر در برابر نویز محیطه. بنابراین کلیدهای لمسی که مدار قدرت رله ای دارند، انتخاب بهتری هستند.

انواع کلید لمسی

همین کلیدی که اگه لمسش کنی زندگیتو روشن می کنه، جذابیت های دیگه ای هم میتونه داشته باشه! کلید لمسی در انواع ساده (صرفا لمسی) ریموتی (لمسی و ریموتی) و کلید لمسی هوشمند تولید میشه. کلیدهای هوشمند علاوه بر اینکه به صورت لمسی کنترل می شن، با استفاده از اپلیکیشن خانه هوشمند هم قابل کنترل هستند. یعنی فکرش بکن واسه خاموش روشن کردن لامپ ها حتی لازم نیست از جات بلند بشی! اپلیکیشن باز کن آیکون مربوط به کلید رو لمسش کنی لامپ تغییر وضعیت میده.

قسمت جالبترش اینه که کلیدهای هوشمند به اینترنت متصل می شن و از با اتصال موبایل به اینترنت می تونی از همه جای دنیا اون ها رو کنترل کنی! قبول دارین خیلی هیجان انگیزه؟

اما کلیدهای ریموتی رو هم می تونی بدون اینکه از جات بلند شی روشن و خاموش کنی. تفاوتش اینه که برد ریموت محدوده و نهایتا به اندازه محیط خونه میتونه پوشش داشته باشه. فقط برای استفاده از ریموت دیگه لمسش کنی کار نمیکنه، باید فشارش بدی.

تفاوت های کلیدهای لمسی

در بخش قبل به یکی از تفاوت های کلیدهای لمسی اشاره کردم. تفاوت در روش کنترل کلیدها! اما کلیدهای لمسی تفاوت های دیگه ای هم دارن. یکی از تفاوت های دیگر کلیدهای لمسی که در این مقاله به اون اشاره کردم، تفاوت در مدار قدرت کلیدهاست. در طراحی مدار قدرت کلیدها از دو قطعه الکترونیکی مختلف استفاده میشه. رله و ترایاک.

یکی دیگه از تفاوت های کلیدهای لمسی توی همون بخش لمسش کنی روشن میشه دیده میشه! تکنولوژی های تاچ متفاوتی در این کلیدها مورد استفاده قرار می گیرند. از تاچ فشاری تا مقاومتی و خازنی. طبیعتا تاچ خازنی تکنولوژی بالاتر و کیفیت بهتری داره.

جنس رویه کلیدهای تاچ هم میتونه متفاوت باشه. بعضی از تولید کنندگان از شیشه برای رویه کلیدها استفاده می کنند. بعضی ها از چوب و فلز استفاده می کنند و برخی هم پلکسی رو به عنوان متریال رویه مورد استفاده قرار می دن. هر کدام ازاین مواد مزایا و معایبی دارند که در جای خودش قابل بررسی هست.

آخرین تفاوتی که برای کلیدهای لمسش کنی کار می کنه میشه بیان کرد، تفاوت در کاربرد کلیدهاست. کلیدهای لمسی برای کنترل روشنایی، پرده برقی تجهیزات سرمایش و گرمایش و احتمالا برخی کاربردهای خاص مورد استفاده قرار می گیرند.

جمع بندی

پیشرفت تکنولوژی تاثیر خودش رو در حوزه صنعت ساختمان به شکل های مختلفی نشون داده. یکی از این حوزه ها کنترل تجهیزات روشناییه. نسل جدید کلیدهای کنترل روشنایی از نوع لمسی هستند. این کلیدها رو لمسش کنی تغییر وضعیت میدن. کاربردها، عملکرد و تفاوت های دیگه ای میشه برای این کلیدهخا بیان کرد که در این نوشته به اون ها پرداختم. نظر شما در مورد این کلیدها چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید