امروز قصد دارم در مورد تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان مطالبی را برای شما بیان کنم. تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان به زمانی بر می گردد که انسان ها احساس نیاز به آسایش و رفاه بیشتری کردند.
در بررسی تاریخچه اتوماسیون خانگی یا خانه هوشمند به سال های اغازین قرن 20 میرسیم . شاید مفهوم هوشمند برای دستگاه هایی که قبل از آن زمان ساخته شده اند کلمه درستی نباشد. اولین جرقه هوشمندسازی ساختمان در سال های آغازین قرن بیستم زده شد.
اگر چه ایده هوشمندسازی ساختمان مدت ها است که به وجود آمده است ، اما خانه های هوشمند واقعی هنوز عمر کوتاهی دارند. در زیر اشاره ای داریم به تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان . در اینجا منظور از هوشمندسازی به صورت عام مورد نظر ما است.
هر چیزی که سبب افزایش آسایش و رفاه برای انسان ها شود در قلمرو هوشمندسازی مورد ارزیابی قرار می گیرد.
کنترل از راه دور، شروع تاریخچه هوشمندسازی ساختمان
مفهوم خانه هوشمند با اختراع کنترل از راه دور آغاز شد. این دستگاه توسط نیکولا تسلا در سال 1898 رونمایی شد. این کنترل ساده عملکردی شبیه ریموت کنترل های امروزی داشت. با این تفاوت که ابعاد بسیار بزرگتری داشت و همچنین برد آن کمتر بود.
1901- 1920 : لوازم خانگی
در سال 1901 اولین جاروبرقی به بازار مصرف معرفی شد. پس از آن خشک کن های لباس، ماشین لباسشویی ، یخچال و ماشین های ظرفشویی برقی به بازار معرفی شدند. اگرچه موارد یاد شده هیچکدام هوشمند نبودند، اما در تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان تاثیر بسزایی داشتند.
1966-1967 : ECHO IV و کامپیوتر اشپزخانه
در دهه 1930 ، توجه مخترعین به سمت تجهیزات اتوماسیون خانگی معطوف شد. این موضوع ابتدا در حد یک ایده بود تا اینکه در سال 1966 اولین سیستم اتوماسیون هوشمند تحت عنوان ECHO IV پا به عرصه وجود گذاشت. این دستگاه به کاربران کمک می کرد که دمای خانه را کنترل کنند و وسایل برقی را خاموش و روشن کنند.
کامپیوتر آشپزخانه که در سال 1969 ساخته شد قادر به تولید دستورالعمل های یکپارچه (که امروزه به نام سناریو می شناسیم) بود. اما این دستگاه به دلیل قیمت بالایش هرگز از نظر تجاری موفق نشد. با این وجود می توان در تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان جایگاهی برای آن قائل بود.
1991 : Gerontology
توسعه میکروکنترلرها منجر به کاهش قیمت و ابعاد دستگاه های الکترونیکی شد. در سال 1991 ، مفهومی به نام “ژرون تکنولوژی” ارائه شد ، که هدف آن آسان تر کردن زندگی برای شهروندان سالخورده بود. در دهه 1990 چندین فناوری جدید نیز در این به بازار معرفی شد.
1998 – اوایل قرن 21: خانه های هوشمند
در ادامه بررسی تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان به سال 2000 می رسیم. در اوایل دهه 2000 محبوبیت فناوری خانه هوشمند به سرعت افزایش یافت و فراگیر شد. در این زمان فن آوری های مختلف و جدید پدید آمد و به آرامی در خانه ها ادغام شد. در این برهه زمانی خانه های هوشمند به شدت مورد استقبال قرار گرفت.
از جمله مزایای سیستم های هوشمند صرفه جویی در مصرف انرژی است. از اینرو سازمان نظام مهندسی استفاده از سیستم های هوشمند را به کاربران توصیه کرد. همین سبب افزایش روز به روز تعداد خانه های هوشمند در دنیا شد. افزایش روبه رشد خانه های هوشمند سبب فراگیر شدن این تکنولوژی در بازار شد.
همچنین با توجه به استقبال صورت گرفته از این تکنولوژی، روز به روز بر تعداد تجهیزات تولید شده در این زمینه افزوده شد.
خانه هوشمند امروزی و دورنمای آینده
هدف از هوشمندسازی ساختمان مصرف بهینه و تأمین امنیت است. خانه های هوشمند علاوه بر افزایش پایداری سیستم ها، کاهش قابل ملاحظه ای در میزان انرژی مصرف شده به وجود می آورند. همچنین با تعامل بیشتر کاربران را در مدیریت خانه کمک می کند.
این فناوری در حال حاضر در سایر بخش ها از جمله دانشگاه ها، ادارات و… در حال استفاده و توسعه هست. پیش بینی می شود به دلیل گسترش آگاهی در مورد مزایای خانه های هوشمند، شاهد افزایش تقاضا برای این فناوری در سال های آینده باشیم
در بررسی تاریخچه ی هوشمندسازی ساختمان به معرفی ریموت کنترل ها رسیدیم. دستگاهی که پس از گذشت قریب به یک و نیم قرن همچنان جایگاه خود را حفظ کرده است. همچنین اشاره ای داشتیم به مسیری که تکنولوژی خانه هوشمند تا به امروز طی کرده است. اگر موردی را از قلم انداخته ایم خوشحال می شویم با ما و مخاطبان ما در میان بگذارید.
2 پاسخ
Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
Very helpful information specially the last part 🙂 I care for such information much.
I was looking for this particular information for a very long time.
Thank you and good luck.
I’m glad that our content was useful to you. be happy