استفاده از ترموستات هوشمند در ساختمان های امروزی بسیار رایج است. مزایای استفاده از این ابزارک ها باعث شده است ختی در برخی ساختمان های قدیمی نیز به استفاده از آن ها روی بیاورند. شاید شما هم علاقه مند باشید استفاده از ترموستات و بهره مندی از مزایای آن باشید. اگر مایل به انتخاب یک ترموستات هوشمند حرفه ای هستید با من همراه باشید تا معیازهای انتخاب را با شما درمیان بگذارم. با رعایت مواردی که در ادامه همین مقاله به آن می پردازیم، می توانید یک ترموستات هوشمند حرفه ای انتخاب کنید.
ترموستات ها به منظور کنترل دما مورد استفاده قرار می گیرند. شیوه کار به این صورت است که ابتدا یک دمای مطلوب برای ترموستات تعیین می شود. سپس ترموستات در هر لحظه از دمای مورد نظر فیدبک گرفته و با رسیدن به دمای مطلوب، تغییرات دمایی را متوقف می کند. ترموستات ها کاربردهای بسیار گسترده ای دارند. از جمله رایج ترین کاربردهای ترموستات می توان به مواردی مانند خودرو، یخچال و ترموستات هوشمند حرفه ای برای کنترل دمای ساختمان اشاره کرد.
بسته به نوع ترموستات ها دمای مطلوب در برخی موارد توسط تولید کننده تعیین و ثابت است. ترموستات های مورد استفاده در خودرو از این دسته اند. در ترموستات های دیگر دمای مطلوب توسط کاربر تعیین می شود. ترموستات یخچال و ترموستات لمسی خانگی این گونه عمل می کنند. منظور از متوقف کردن تغییرات دمایی خاموش کردن سیستم سرمایش یا گرمایش است که از تغییرات بیشتر دما جلوگیری می کند.
اگر به دنبال یک ترموستات هوشمند حرفه ای هستید، قطعا باید در نمونه های لمسی هوشمند دنبال آن بگردید. ترموستات لمسی هوشمند از تکنولوژی صفحات تاچ برای دریافت فرمان کاربر استفاده می کند. تنظیمات دمای مطلوب، فصل کاری و مد کاری ترموستات توسط کاربر انجام می شود. برای انجام این تنظیمات کافی است محل مشخص شده بر روی صفحه را لمس کنید.
اما ترموستات هوشمند بخشی از اکوسیستم خانه هوشمند است. در یک خانه هوشمند کاربر همه تنظیمات و کنترل های مورد نظر را از طریق یک اپلیکیشن انجام می دهد. اپلیکیشن ممکن است روی موبایل کاربر نصب شود. همچنین ممکن است به صورت تحت وب در دسترس باشد. با ورود به این اپلیکیشن کاربر تنظیمات مورد نیاز خود را ذخیره و از اپلیکیشن خارج می شود. این تظیمات از طریق اینترنت برای ترموستات ارسال می شود. بسته به پروتکل ارتباطی خانه هوشمند مورد استفاده در سیستم، داده های کاربر روی ترموستات یا روی سرور ذخیره می شوند.
پس از بیان مقدمات لازم به بیان ویژگی های یک ترموستات هوشمند حرفه ای می پردازیم. در بخش قبل اشاره کردیم که این ترموستات ها معمولا از تکنولوژی صفحات لمسی بهره می برند. دلایل این امر و سایر مشخصات این ترموستات ها را در ادامه از نظر خواهیم گذراند.
صفحات تاچ یا لمسی به صورت گسترده در لوازم برقی و الکترونیکی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. کلید لمسی از جمله تجهیزات بسیار پرکاربرد است که برای کنترل روشنایی، پرده برقی، کولر آبی و … مورد استفاده قرار می گیرد. ترموستات لمسی در واقع گونه ای از کلید لمسی است. اما استفاده از صفحات تاچ بر روی ترموستات هوشمند حرفه ای، به غیر از ظاهر زیبا و جذاب مزایای دیگری نیز دارد.
از جمله می توان به کوچکتر شدن ابعاد و طراحی جمع و جور ترموستات اشاره کرد. علاوه بر این می توان برای هر محل تاچ، فانکشن ها با عملیات چندگانه تعریف کرد. این قابلیت در سایه استفاده از ریزپردازنده ها امکان پذیر می شود.
یک ترموستات هوشمند حرفه ای، دما را با دقت بالا اندازه گیری و تنظیم می کند. دقت در اندازه گیری دما را از دو جنبه می توان مورد ارزیابی قرار داد. جنبه اول کیفیت و تنظیمات سنسور مورد استفاده در ترموستات است. ترموستات ها از یک یا چند سنسور برای اندازه گیری دما بهره می برند. خروجی سنسورها تابعی کاملا خطی نیست. بنابراین صحت تابع تفسیر دما از اهمیت بالایی برخوردار است.
از سوی دیگر حتی در صورت صحیح بودن مقدار اندازه گیری شده، دقت آن باید مورد ارزیابی قرار بگیرد. به عنوان مثال دقت اندازه گیری دما در برخی از ترموستات ها 1 درجه سانتیگراد و در برخی دیگر 0.1 درجه سانتیگراد است.
شاید برخی بر این باور باشند که نصب یک ترموستات هوشمند حرفه ای، کار ساده ای نیست. اما از نظر نگارنده، یک ترموستات حرفه ای باید به راحتی قابل نصب و راه اندازی باشد. در مورد فرآیند ساده نصب و راه اندازی می توان به چند مورد اشاره کرد:
پروفایل تغییرات دمایی در یک محیط بسته (مانند اتاق) کاملا غیر خطی است و به عوامل زیادی وابسته است. یعنی اینکه در نقاط مختلف اتاق، دمای متفاوتی را شاهد خواهیم بود. به عنوان مثال فاصله شما از منبع تولید گرما (یا سرما)، دمای محیط بیرونی و … بر احساس دمایی شما اثر گذار است. اغلب ترموستات ها از یک سنسور به منظور اندازه گیری دمای محیط بهره می برند. در محیط های بزرگ با توجه به غیر خطی بودن تغییرات دما، استفاده از تنها یک سنسور برای اندازه گیری دما نتایج خوبی را به دنبال نخواهد داشت.
یک ترموستات هوشمند حرفه ای قابلیت اتصال به سنسور دمای خارجی را دارد. با این قابلیت می توان به جای یک نقطه، اطلاعات دمایی را از چند نقطه گردآوری کرد. سپس با متوسط گیری دماها به یک پروفایل قابل قبول برای دمای محیط رسید.
در برخی از کاربردها مانند کنترل دمای ساختمان های بزرگ تجاری و اداری، ثبت اطلاعات دمایی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این اطلاعات به منظور آنالیز میزان انرژی مورد نیاز و بهینه سازی مصرف انرژی استفاده می شود. ترموستات هوشمند حرفه ای قادر است اطلاعات دمایی محیط را ذخیره کند. با تحلیل این اطلاعات می توان به نمودارها و گراف هایمهمی رسید که نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی خواهند داشت.
ترموستات هوشمند حرفه ای گلدور با در نظر گرفتن بالاترین سطح استانداردهای کاربری و عملیاتی طراحی تولید و شده است. همه قابلیت هایی که در یک ترموستات حرفه ای هوشمند باید وجود داشته باشد، در این ترموستات لحاظ شده است.
از جمله بارزترین شاخصه های ابن ترموستات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
برای کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصول همین الان با ما تماس بگیرید.