امروزه همانطور که میدانید هر مکانی، برای متعادل نگه داشتن دما، نیاز به ترموستات دارد. ترموستات ها به دلیل حجم مصرف انرژی یا تفاوت در امکانات ارائه دهنده، انواع مختلفی دارند. به همین منظور در این مقاله قصد داریم تا شما را برای یک انتخاب درست، با انواع ترموستاتها آشنا کنیم.
اگر با دستگاه ترموستات آشنایی ندارید، میتوانید مقاله ترموستات چیست؟ را بخوانید.
امروزه با توجه به پیشرفت در تمامی حوزهها، انواع ترموستاتها هم از این قاعده مستثنی نیستند. این فناوری در دو گروه تقسیم شده است: ترموستات مکانیکی و هوشمند. با ما همراه باشید تا با نحوه عملکرد و ویژگیهای آنها آشنا شوید.
ترموستات مکانیکی یا ترموستات آنالوگ، یکی از اولین ترموستاتهایی است که در خانهها، به منظور متعادل نگه داشتن دما، به کار رفته است. این ترموستات از دو قطعه اصلی در فرایند تعیین دمای خانه، استفاده میکند:
فرایند این دوقطعه در ترموستات، به این صورت است که هنگام کم و زیاد شدن دما، ترمومتر دچار تغییر شکل و باعث چرخش سوییچ میشود، در نتیجه رلهی ترموستات به کار میافتد و دمای خانه را معتدل میکند. البته در ترموستاتهای مکانیکی جدید، فرایند متعادل شدن دما، توسط یک ترانزیستور در خروجی میکرو سوییچ انجام میگیرد.در ادامه با انواع ترموستات مکانیکی آشنا خواهید شد.
این نوع ترموستات، با استفاده از دو حسگر دما که یکی بر اساس انبساط مایع و دیگری بر اساس انبساط فلز است با کلید فنری عمل میکند. در واقع فرایند این کار با دستور حسگر حرارتی به میکروسوییچ انجام میگیرد.
فرایند متعادل کردن دما در این نوع، به این صورت است که با بالا رفتن دما در سنسور، مایع ترموستات وارد دیافراگم و و در مرحله بعد، انبساط کاری میشود. در نهایت با فعال شدن کلید فنری ترموستات شروع به کار میکند.
در پیشرفتهترین ترموستاتهای حال حاضر، میتوان به ترموستات هوشمند یا ترموستات دیجیتالی اشاره کرد. این نوع ترموستات از انواع زیادی برخوردار است که ما در این مقاله، دو نوع جدید آن، یعنی ترموستات لمسی دیجیتالی و ترموستات لمسی هوشمند را بررسی میکنیم.
این نوع ترموستات بدون شک، خیلی بهتر، با کیفیتتر و راحتتر از ترموستات مکانیکی است. کاربرد این نوع ترموستات، بیشتر در مکانهایی استفاده است که بخشهای مختلفی ندارد و یا نیاز به تفکیکبندی دما، در هر قسمت نباشد. رابط کاربری این ترموستات، به دلیل پیشرفتهتر بودن نسبت به مکانیکی، راحتتر است. شاید این نوع را با اسم ترموستات برنامهناپذیر شناخته باشید.
امروزه صنعت ساختمانسازی، با پیشرفت در حوزه تکنولوژی به دنبال هوشمند سازی ساختمانها است. ترموستات لمسی هوشمند هم به همین منظور تولید شده است. این ترموستات با نام ترموستات برنامهپذیر هم شناخته میشود. شما میتوانید با ارائه یک برنامه به ترموستات، دمای خانه را در روزها یا ماهها و یا حتی فصلهای مختلف تعیین کنید.
یکی از ویژگیهای مورد پسند مصرفکنندگان، قابلیت کنترل از راه دور ترموستات بر بستر اینترنت است. شما میتوانید با استفاده از موبایل، تبلت و یا لپ تاپ، از این قابلیت به راحتی و بدون هیچ مشکلی استفاده کنید. هوشمند بودن این نوع، فقط همین موارد محدود نمیشود. در نمونههای جدیدی که به بازار عرضه شده، شاهد این هستیم که ترموستات با الگویی که از قبل به او دادیم، میتواند متوجه شود که چه زمانهایی، مکان مورد نظر نیاز به سیستم گرمایشی و چه زمانهایی نیاز به سیستم سرمایشی دارد. بر همین اساس، ترموستات توانایی صرفهجویی خود را در مصرف انرژی، به بالاترین میزان میرساند.
انتخاب یک مدل مناسب از انواع ترموستات های موجود برای خانه یا محل کار خود، میتواند تاثیر زیادی در صرفهجویی انرژی داشته باشد. برای این کار شما میتوانید، با استفاده از معیارهای زیر ترموستات خود را انتخاب کنید.
کاربرد ترموستاتها فقط به خانه محدود نمیشود. طبق نتایجی که بهدست آمده، ترموستاتها تا 30 درصد در انرژی صرفهجویی میکنند. بر همین اساس، مدیران صنعت و کسب وکارها به این نتیجه رسیدهاند، صرفهجویی در انرژی یا استهلاک سیستمهای گرمایشی و سرمایشی، میتواند در صرفهجویی هزینهها بسیار تاثیرگذار باشد.
در نهایت بسیار خوشحالیم که تا آخر این مقاله همراه ما بودید، امیدواریم توانسته باشیم به شما در انتخاب یک ترموستات قابل قبول، کمک کرده باشیم. برای خرید ترموستات و یا مشاوره، میتوانید از طریق شمارههای درج شده در سایت، برای ارتباط با پشتیبانی، تماس بگیرید.